Preskoči na glavno vsebino

Vtisi z dogodkov >>

PIKNIK S SVOJCI

vtis iz dogodka PIKNIK  S SVOJCI

Prvomajski koncert Pihalnega orkestra MO Kranj

vtis iz dogodka Prvomajski koncert Pihalnega orkestra MO Kranj

Kliping

Na Turnu proslavili jubilej

Dom starejših občanov Preddvor je proslavi 70-letnico delovanja. Več ...

Preddvorski praznik v duhu Josipine

Občina Preddvor je 1. junija praznovala občinski praznik. Praznovanju so namenili ves dan, najprej s
simpozijem o Josipini Turnograjski in sklepno prireditvijo na gradu Turn, nadaljevali pa s slavnostno
akademijo, na kateri so podelili tudi občinska priznanja. Več ...

Kdor dušno živi ne umrje! - Josipinin duh zavel po Preddvoru

Kulturno društvo Josipine Turnograjske, ki ga vodi predsednica ddr. Mira Delavec Touhami, je v sodelovanju z Občino Preddvor in Zavodom za turizem Preddvor, v petek, 1. junija, pripravilo izjemen Prvi mednarodni simpozij v gradu Hrib in večerno prireditev z bogatim kulturnim programom na gradu Turn v Preddvoru, v čast vsestranske umetnice Josipine Urbančič Turnograjske. Letos mineva 185 let od rojstva prve slovenske pesnice, pisateljice in skladateljice. Spoštovanje do izjemne mlade slovenske umetnice in do vseh, ki se v zadnjih 16 letih trudijo za ohranjanje njene sporočilnosti in širjenje slovenske kulturne dediščine, je z obiskom izrazil predsednik RS Borut Pahor.  

Novoletno voščilo

Sanjski obisk sestre in brata (pod)prvaka

Sanjski družinski obisk sestre in brata (pod)prvaka

 

Cela Slovenija je v letošnjem septembru  stiskala pesti za moško košarkarsko reprezentanco, ki je tekmovala na evropskem košarkarskem prvenstvu. Iz dneva v dan je temperatura naraščala, saj so bili naši fantje nepremagljivi. Po nizu zmag je cela Slovenija pokala od veselja in ponosa. Vrhunec vrhuncev se je zgodil, ko so zlati fantje oviti v slovensko zastavo veličastno dvignili zaslužen pokal evropskih prvakov. Ekipi Mojtim, ki so opozorili na to, kaj vse zmore mala Slovenija čestita cela Evropa in cel svet.

 

Vzporedno z evropskim prvenstvom v košarki pa se je odvijalo tudi svetovno odbojkarsko prvenstvo za dekleta do 23 let, na katerem so naša dekleta osvojile drugo mesto.

 

Ko se evforija po uspehu naših košarkarjev še niti malo ni polegla je evropski košarkarski prvak Jaka Blažič v spremstvu svoje sestre Pie, svetovne podprvakinje v odbojki do 23 let obiskal staro mamo Marijo Blažič, ki stanuje v  Domu starejših občanov Preddvor. Brat in sestra sta svojo staro mamo obiskala takoj naslednji dan po sprejemu naših zlatih košarkarjev v Ljubljani.   

 

Velik poklon in čestitke Jaku za zaslužen naziv evropskega prvaka!

Poklon in čestitke tudi Pii za naziv svetovne podprvakinje do 23 let!

Iskrene čestitke tudi stari mami Mariji!

 

Vaš vnuk in vaša vnukinja sta izjemna športnika z velikim srcem, kar dokazujeta tudi s tem, da sta si vzela čas in obiskala svojo staro mamo in to kljub številnim obveznostim, ki sta jih prinesla športna dosežka. Kot smo izvedeli je Jaka že naslednji dan odpotoval v Španijo.

 

Krasna vnuka, vrhunska športnika in človeka velikim srcem!

 

Ponosni smo na vas!  

Obisk predsedniške palače

Foto: Daniel Novakovič/STA

Ob državnem prazniku, dnevu Primoža Trubarja, je Urad predsednika Republike Slovenije, kot ob vseh državnih praznikih, pripravil dan odprtih vrat. Predsedniško palačo je na današnji dan obiskalo blizu štiristo (400) obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali protokolarne in delovne prostore predsednika republike.

Obiska so se udeležili tudi stanovalci DSO Preddvor in DSO Naklo.

Paplerjev bobovec, simbol medgeneracijskega in družbenega povezovanja zasadili v Naklem

PAPLERJEV BOBOVEC, ponovno odkrito avtohtono sorto jablane, so v torek, 6. junija 2017 simbolično zasadili na vrtu Doma starejših občanov v Naklem. Rodovitna jablana je postala simbol ljubiteljske kulture, kulturne dediščine in biotske raznovrstnosti, v Naklem pa po besedah govornika docenta dr. Draga Paplerja simbol medgeneracijskega in družbenega povezovanja, ki prerašča v blagovno znamko na kulturno umetniškem, raziskovalno razvojnem, izobraževalnem, kmetijskem in gospodarskem področju.

GOVOR doc. dr. Draga Paplerja, 6. 6. 2017 v Naklem.

 

Dom starejših občanov Preddvor