Preskoči na glavno vsebino

Vtisi z dogodkov >>

Pozornost ob dnevu žena

vtis iz dogodka Pozornost ob dnevu žena

Pustovanje s Triom Frenky

vtis iz dogodka Pustovanje s Triom Frenky

Kliping

Božična maša v DSO Preddvor

Iskreno smo hvaležni, da je naše stanovalke in stanovalce na sv. Štefana obiskal  dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof.

Škof je skupaj s preddvorskim župnikom g. Mihom Lavrincem, pevci preddvorske župnije in spremljevalci, vodil božično mašo. Tudi z njihovo pomočjo je božični čas v Domu starejših občanov Preddvor na Turnu še bolj blagoslovljen.

Otvoritev jesenske slikarske razstave v Domu starejših občanov Naklo

Dom starejših občanov Naklo že od vsega začetka dokazuje, da je potreben naši občini in  njenim prebivalcem. Zelo hitro je zaživelo sodelovanje različnih skupin in društev z našim Domom starejših. Tudi Kulturno društvo Dobrava je v sodelovanju z Domom postavilo že kar nekaj razstav likovnih del. Tako od vsega začetka Dom živi s krajem, v njem se dogajajo različne prireditve in vsaka nova razstava likovnikov KD Dobrava Naklo pomeni nov kamen v graditvi medsebojnega odličnega sodelovanja. Z našimi deli, ki imajo to lastnost, da so trajne kulturne dobrine, smo 12. novembra postavili novo razstavo in do pomladi ponovno popestrili zidove te hiše in njeno dušo. Večina slik je na temo vrtov in cvetja in med njimi jih je nekaj nastalo na letošnji poletni slikarski koloniji. Med razstavljenimi slikami so tokrat tudi slike talentiranih mladih avtorjev.

Pred sliko Francija Markovca z motivom ribnika v cvetočem vrtu se je prijetno ustaviti in si jo ogledati (Foto: Alojzija Murn)

8. september – svetovni dan fizioterapije

Praznovali so na gradu Turn

Na slavnostni akademiji ob prazniku občine Preddvor so v parku ob gradu Turn podelili občinski priznanji.

Več o prireditvi je bilo objavljeno v Gorenjskem Glasu, 14. julija 2015. Članek si lahko preberete tukaj. 

Kratki film o pesnici, pisateljici in skladateljici Josipini Urbančič Turnograjski

Kratki igrano-dokumentarni film, nastal po besedilni predlogi Mire Delavec, ki je tudi soscenaristka, je postavljen v čas, ko je Josipina Urbančič Turnograjska spoznala svojo veliko ljubezen, Lovra Tomana. Več ...

 

vir: 9. julij 2015 ob 17:07, zadnji poseg: 9. julij 2015 ob 17:51 Preddvor - MMC RTV SLO/STA

V četrtek predstavitev kratkega igrano-dokumentarnega filma o Josipini Urbančič Turnograjski

"Naša" gospa Marta Polak je v sredo 22.aprila praznovala svoj 105. rojstni dan.

Dan kasneje, na svetovni dan knjige, smo se skupaj z njo in s predstavniki njene krajevne skupnosti ter predstavnico MO Kranj sprehodili po mestu. Sprehod po mestu je bila njena želja za rojstni dan. Več...

Povezani otroci in starejši

v Gorenjskem glasu je bil 27.3.2015 objavljen članek z naslovom "Povezani otroci in starejši". Članek si lahko preberete tukaj.

Dom starejših občanov Preddvor