Vtisi z dogodkov >>

Novoletno voščilo dijakov Gimnazije Franceta Prešerna Kranj

Mala pozornost, veliko veselje.

 

Vsa obvestila

OBISKI V DOMU STAREJŠIH OBČANOV PREDDVOR V ČASU EPIDEMIJE

V Domu starejših občanov Preddvor trenutno nimamo obolelih za virusom Covid-19, zato skladno z navodili in z upoštevanjem vseh priporočil Nacionalnega instituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje ukinjamo rdečo cono in vzpostavljamo stanje in delovanje pred epidemijo.

 

Obiske bomo izvajali načrtovano ob spremljanju razmer in zdravstvenega stanja obiskovalcev in stanovalcev.

 

Med priporočili je tudi opis načina zagotavljanja obiskov:

 

Obiski so možni le s predhodno telefonsko najavo in uskladitvijo termina na telefonski številki 051 336 648 (recepcija) in sicer od ponedeljka do petka, med 8. in 15. uro.

 

Obiski za vse stanovalce so omogočeni z upoštevanjem naslednjih pravil:

 

 • - stanovalci bodo obiske sprejemali v sobi ali v jedilnici (odvisno od zdravstvenega stanja obiskovalca in stanovalca)
 • - vsi obiskovalci morajo biti zaščiteni z obrazno masko FFP2 in zaščitnim plaščem, ki ga prejmejo ob vstopu v Dom,
 • - varnostna razdalja med stanovalcem in svojcem mora biti najmanj 1,5 m,
 • - k stanovalcu lahko pride naenkrat na obisk le ena zdrava odrasla oseba,
 • - zaradi zagotavljanja vaše in naše varnosti bo potek obiskov spremljan.

 

ZDRAV obiskovalec se na dan in določeno uro zglasi na recepciji Doma:

 

 • - obiskovalec prevzame masko FFP2 in zaščitni plašč pred recepcijo, se obleče in
 • - razkuži roke,
 • - izpolni in podpiše obrazec »Izjavo o zdravstvenem stanju obiskovalca«, v katero vpiše tudi telesno temperaturo, ki se mu izmeri brezstično,
 • - receptor obiskovalca napoti do delovne terapevtke, le-ta ga odpelje k stanovalcu.

 

Glede prinašanja stvari, še vedno velja protokol, da prinesene stvari pustite na recepciji. Po poteku inkubacijske dobe bodo prinesene stvari dostavljene stanovalcu.

 

Hvala vsem za pomoč in zaupanje, da so sprejeti ukrepi še nekaj časa nujni in odgovorno izvajani z namenom zaščite vseh vas in nas, ki smo vpeti v delovanje Doma.

 

Vnaprej hvala za razumevanje. Ostanite zdravi v upanju, da se kmalu srečamo na skupnem druženju stanovalcev in svojcev.

 

mag. Sonja Resman

v. d. direktorica

 

OBISKI V DOMU STAREJŠIH OBČANOV PREDDVOR V ČASU EPIDEMIJE COVIDA-19

V Domu starejših občanov Preddvor trenutno nimamo obolelih za virusom Covid-19.

Ukinjamo rdečo cono in vzpostavljamo stanje in delovanje pred epidemijo, z upoštevanjem vseh priporočil Nacionalnega instituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje.

 

Med priporočili je tudi opis načina  zagotavljanja obiskov.

 

Obiski so možni le s predhodno telefonsko najavo in uskladitvijo termina na telefonski številki 051 336 648 (recepcija) in sicer od ponedeljka do petka, med 8. in 15. uro.

 

Obiske vodita delovni terapevtki.

 

Obiski za vse stanovalce so omogočeni z upoštevanjem naslednjih pravil:

 • - stanovalci, ki so pomični in samostojni, bodo obiske sprejemali v domski jedilnici oz. pritličju gradu,  
 • - nepomični stanovalci bodo obiske sprejemali v sobi,
 • - vsi obiskovalci morajo biti zaščiteni z obrazno masko FFP2 in zaščitnim plaščem, ki ga prejmejo ob vstopu v Dom,
 • - varnostna razdalja med stanovalcem in svojcem mora biti najmanj 1,5 m,
 • - k stanovalcu lahko pride naenkrat na obisk le ena zdrava odrasla oseba,
 • - ob obisku se ne rokuje, objema, poljublja,
 • - čas obiska je omejen na od 10 do 15 minut,
 • - zaradi zagotavljanja vaše in naše varnosti bomo potek obiskov spremljali.

 

ZDRAV obiskovalec se na dan in določeno uro zglasi na recepciji Doma:

 • - obiskovalec prevzame masko FFP2 in zaščitni plašč pred recepcijo, se obleče in
 • - razkuži roke,
 • - izpolni in podpiše obrazec »Izjavo o zdravstvenem stanju obiskovalca«, v katero vpiše tudi telesno temperaturo, ki se mu izmeri brezstično,
 • - izpolnjeno izjavo odda delovni terapevtki,
 • - receptor obiskovalca napoti do delovne terapevtke, le-ta ga odpelje k stanovalcu.

 

Glede prinašanja stvari, še vedno velja protokol, da prinesene stvari pustite na recepciji. Po poteku inkubacijske dobe bodo prinesene stvari dostavljene stanovalcu.

 

Hvala vsem za pomoč in zaupanje, da so sprejeti ukrepi še nekaj časa nujni in odgovorno izvajani z namenom zaščite vseh vas in nas,  ki smo vpeti v delovanje Doma.

 

Vnaprej hvala za razumevanje. Ostanite zdravi v upanju, da se kmalu srečamo na skupnem druženju stanovalcev in svojcev.

 

mag. Sonja Resman

v. d. direktorica

OBVESTILO

Spoštovani!

 

Obveščamo vas, da je enota Naklo s 1.1. 2021 prešla pod upravo Doma Petra Uzarja Tržič.

 

Prosimo vas, da se za dodatne informacije obrnete na telefon (04) 598 03 00.

 

Hvala za razumevanje.

DODATNO OBVESTILO SVOJCEM - VIDEOKLICI

Spoštovani svojci,
 
obveščamo vas, da spreminjamo čas poteka video klicev.
 
Po novem velja, da video klici potekajo
 
novi dom: ponedeljek in sreda med 10:00 in 11:30 uro,
grad 2. in 3. nadstropje: torek in četrtek 13:00 in 14:15
grad 1. nadstropje: ni videoklicev

Prosimo, da video klic najavite (en dan pred želenim terminom) recepciji na telefonsko številko 051 336 648 ali na e-pošto: recepcija@dso-preddvor.si. Ob tem omenite ime in priimek stanovalca, ki ga želite poklicati, vašo telefonsko številko in viber / skype kontakt ter okvirno uro kdaj bi želeli opraviti video klic.
 
Klici so omejeni na 10 minut saj želimo omogočiti komunikacijo čim večjemu številu stanovalcev.
 
Hvala za razumevanje in lep pozdrav,
 
DSO Preddvor

OBVESTILO

OBISKI V DOMU STAREJŠIH OBČANOV PREDDVOR V ČASU EPIDEMIJE COVIDA-19

 

V Domu starejših občanov Preddvor  se zavedamo kako pomemben je  stik stanovalcev  s svojci, zato želimo omogočiti obiske na varen način, tako za stanovalce, kot tudi za obiskovalce. Pri organizaciji obiskov upoštevamo varnostne pogoje in navodila ter priporočila Ministrstva za zdravje.

 

Obiski v Domu starejših občanov Preddvor so tako ponovno omogočeni za stanovalce v novem delu doma, ki so že preboleli Covid-19 in sicer od torka, 22. decembra 2020, po naslednjem protokolu:

 

 • Stanovalci, ki so pomični in samostojni, bodo obiske sprejemali v domski jedilnici.
 • K stanovalcu lahko pride naenkrat na obisk ena zdrava odrasla oseba.
 • Čas obiska je omejen na 15 minut.

 

Za obisk je potrebna predhodna telefonska najava in uskladitev termina na telefonski številki 051 336 648 in sicer od ponedeljka do petka, med 8. in 15. uro.

 

Obiski v Domu brez predhodne najave niso možni.

 

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

 

Obveščamo vas, da se stanje v Domu normalizira. Danes smo prejeli zelo razveseljive rezultate testiranih stanovalcev, ki so vsi negativni. V rdeči coni bo tako s četrtkom le še 15 stanovalcev. V bolnici pa se trenutno zdravi 5 stanovalcev.

 

Zaposlene testiramo 1 x tedensko. Zaradi Covida-19  je trenutno odsotnih 9 delavcev, ki se vračajo po božičnih praznikih. Zaradi drugih zdravstvenih težav pa je odstotnih še 6 delavcev.

 

Zaposlenim pri delu pomagajo 4 prostovoljci, poleg tega pa nam  izdatno pomoč že drugi mesec nudijo Gorenjske lekarne. Dodeljena farmacevtka nam pripravlja zdravila in dosledno skrbi za terapijo. Zelo, zelo smo jim hvaležni za to gesto. Diplomirane medicinske sestre iz OZG so se po planu sredi decembra vrnile na svoja delovna mesta.

 

Nove zaposlitve so v teku: socialna oskrbovalka, diplomirana medicinska sestra, socialni delavec, fizioterapevt, poslovna sekretarka, zdravstveni tehnik. Veseli smo, da so se kandidati javili, da želijo svojo kariero ustvarjati v Domu Preddvor. Da so nas prepoznali kot zaupanja vreden delodajalec.

 

mag. Sonja Resman

v. d. direktorica

ZAHVALA

Virus Covid-19 ni prizanesel niti naši občini in občanom, predvsem pa je v začetku novembra prizadel in se naselil med najranljivejšo populacijo, stanovalce preddvorskega Doma starejših občanov. Okužbe so se hitro širile tako med zaposlenimi kot stanovalci. V tem času se je ravno poslavljalo takratno vodstvo. Odhod ključnih oseb zdravstvene nege je velika stiska za zavod, kot je dom starejših, saj ga je težko v tako kratkem času nadomestiti, predvsem pa v tako ključnem obdobju, kot je epidemija.  V reševanje kriznih razmer in nadomestila kadra so se vključile še druge zdravstvene institucije, kot tudi ustanovitelj zavoda. Vodje različnih služb so se za pomoč obračale na preddvorskega župana in na predsednico sveta zavoda. S skupnimi močmi smo nekako premagovali ovire in na najboljši možni način skušali pomagati zaposlenim in stanovalcem preddvorskega doma.

 

Svetniki Sveta zavoda DSO Preddvor se za tako plemenito sodelovanje zahvaljujemo Občini Preddvor, predvsem županu Roku Robleku, svetnikom, načelniku civilne zaščite, saj ste pozvali k pomoči preko društev in posameznikov celotno lokalno skupnost. Hvala predvsem prostovoljcem, ki ste se odločili za pomoč v domu, saj ste s svojo odločitvijo tvegali svoje zdravje in zdravje vaših bližnjih. Za tako nesebično pomoč ste se odločili dobri ljudje vseh starosti, predvsem nas veseli, da so se vključili tudi mladi, skavti, dijaki in študentje zdravstvene nege. Zahvala tudi pristojnim na Ministrstvu za zdravje in  Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, za organizacijo dela in pomoč zaposlenim, Osnovnemu zdravstvu Gorenjske, ki je Domu zagotovilo trenutno pomoč treh višjih sester, ter seveda v.d. direktorici DSO Preddvor Sonji Resman, ki je v tem težkem obdobju prevzela vodenje doma.  Hvala vsem svojcem, da z razumevanjem sprejemate prepoved obiskov svojih bližnjih v domu, ker so v času epidemije na  prvem mestu njihova življenja in da se zavedate, da je za  vaše bližnje v domu dobro in varno poskrbljeno.

 

Hvala vsem zaposlenim v DSO Preddvor, da ste vztrajali pri tako težkih razmerah in s svojim delom nesebično nadaljujete.  Hvala, da ste, da skrbite za stanovalce, jim v imenu domačih stisnete roko ali jim namenite dobro besedo, z nasmehom polepšate dan.

 

Hvala vsem, imenovanim in neimenovanim, ki ste s kakršnokoli pomočjo, vidno ali nevidno, prispevali v skupno dobro Doma in vseh v njem.

 

Svetniki sveta zavoda Doma starejših občanov Preddvor

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

 

Trenutno število vseh okuženih stanovalcev v Domu je 51. Od tega se bo 20 stanovalcev konec tedna že vrnilo v svoje sobe. Po včerajšnjem testiranju je v Domu Preddvor na novo okuženih 18 stanovalcev, ki so bili brez bolezenskih znakov.  V bolnišnici se zdravi šest stanovalcev pozitivnih na Covid-19. Ostali oboleli stanovalci so nameščeni v rdečo cono, ki je vzpostavljena v skladu z navodili epidemiološke in zdravstvene stroke. Večina obolelih stanovalcev se počuti dobro, nekateri pa kažejo blage simptome bolezni.

Na novo sta okuženi le dve zaposleni.

Sedem zaposlenih, ki so trenutno še odsotni zaradi prebolevanja Covid, se v prihodnjih dneh že vračajo na delovna mesta.

 

Dom je za obiskovalce do nadaljnjega zaprt.

Stanovalcem so omogočeni virtualni obiski – video klici, da lahko ostanejo v stiku s svojimi najdražjimi.

 

 

Hvala za razumevanje in podporo.

 

Mag.Sonja Resman

v.d. direktorice DSO Preddvor

DODATNO OBVESTILO SVOJCEM - VIDEOKLICI

Spoštovani svojci,
 
obveščamo vas, da spreminjamo čas poteka video klicev.
 
Po novem velja, da video klici potekajo
 
novi dom od ponedeljka do petka med 10:00 in 11:30 uro,
 
grad 3. nadstropje: v četrtek in petek ob 15:00-15:30 in
grad 1. in 2. nadstropje: v četrtek in petek ob 15:30-16:30
 
grad 3. nadstropje: sobota, nedelja in ponedeljek ob 10:00-10:30 in
grad 1. in 2. nadstropje: sobota, nedelja in ponedeljek ob 10:30-11:30

Prosimo, da video klic najavite (en dan pred želenim terminom) recepciji na telefonsko številko 051 336 648 ali na e-pošto: recepcija@dso-preddvor.si. Ob tem omenite ime in priimek stanovalca, ki ga želite poklicati, vašo telefonsko številko in viber / skype kontakt ter okvirno uro kdaj bi želeli opraviti video klic.
 
Klici so omejeni na 10 minut saj želimo omogočiti komunikacijo čim večjemu številu stanovalcev.
 
Hvala za razumevanje in lep pozdrav,
 
DSO Preddvor

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

Preddvor, 24. 11. 2020

Po ponovnem testiranju je trenutno skupno število pozitivnih stanovalcev: 44 v gradu in 2 stanovalca na novo v novem delu Doma. Takoj smo zavzeli poostrene varnostne ukrepe tudi v novem domu.

 

Okuženih je 23 zaposlenih, ki se v prihodnjih dneh že vračajo na delovno mesto. Novih okužb med njimi ni.

 

Stanovalci se počutijo dobro, zaposleni v domu pa jim tudi v teh kriznih časih skušamo zagotoviti največje možno udobje in kar se da normalno bivanje. Na njihovo željo jim v sobe dostavljamo dodatno sveže sadje in različne napitke. Seveda pa si, tako kot vsi, želijo, da bi se razmere čimprej umirile in bi življenje spet steklo po ustaljenih tirnicah.

 

Dom je za obiskovalce do nadaljnjega zaprt.

 

Omogočeni so virtualni obiski – video klici, da lahko ostanete v stiku s svojimi najdražjimi. Več informacij najdete na naši spletni in Facebook strani.

 

Svojce stanovalcev, pozitivnih na covid-19, obveščamo, da lahko informacije, o svojih najdražjih, pridobite v času med 10:30 in 11:30 uro ter 14:00 in 15:00 uro na telefonski številki 04 275 24 77 ali 04 275 24 81.
Za informacije lahko pokliče en svojec stanovalca (ta svojec lahko preda informacije ostalim svojcem). Pogovor z zaposlenimi naj ne traja več kot 10 minut. S stanovalci, znotraj rdeče cone, žal ne morete govoriti preko telefona. Govorite lahko le z zaposlenimi, ki vam bodo predali vse informacije.


Prosimo vas, da se navedenega dosledno držite saj prihaja do preobremenjenosti zaposlenih.

 

Dom vseskozi razkužujemo in izvajamo tudi vse druge preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe.

 

Za aktualne informacije o stanju v našem domu in video klicih spremljajte našo spletno stran ali stran na Facebooku, kjer redno objavljamo najnovejše informacije.

 

Hvala za razumevanje in podporo.

 

Sonja Resman, v.d. direktorice DSO Preddvor

Dom starejših občanov Preddvor