Vtisi z dogodkov >>

SLADOLEDNI PIKNIK V PREDDVOR

V petek smo, v družbi citrarke Francke Šavs, uživali na sladolednem pikniku v Preddvoru. 

SLADOLEDNI PIKNIK V NAKLEM

V Naklem smo se prijetno ohladili. Družbo nam je delala tudi folklorne skupina DU Naklo.

Vsa obvestila

PROTOKOL OBISKOVANJA STANOVALCEV

Spoštovani,

 

objavljamo pogoje in navodila, ki se jih mora držati vsak, ki namerava v tem času obiskati svoje najdražje v DSO Preddvor (vključno z enoto Naklo).

 

Z obiski bomo pričeli v sredo, 6.5.2020.

 

Obiski bodo dovoljeni le ob predhodni najavi preko telefona ali e-pošte:

 - Za stanovalce Preddvor: recepcija@dso-preddvor.si , telefon: 051 336 648

 - Za stanovalce Enote Naklo: recepcija.naklo@dso-preddvor.si , telefon: 051 324 677

 

Obiski so dovoljeni izključno eni osebi na stanovalca (najožji družinski član), le ta mora biti popolnoma zdrav/a.

 

Obiski bodo potekali v naslednjih terminih:

 - Obiskovalci Preddvor: v dopoldanskem času med 9. in 11.30 uro in v popoldanskem času med 14. in 16.30 uro. V soboto obiski potekajo le v dopoldanskem času. V nedeljo obiskov ni.

 - Obiskovalci Naklo: v dopoldanskem času med 10. in 11. uro in v popoldanskem času med 15. in 16. uro. Za svojce stanovalcev, ki ne zmorejo zapustiti sobe je namenjen termin tudi ob 18. uri. V soboto termini ostajajo nespremenjeni. V nedeljo obiskov ni.

 

Obiski bodo časovno omejeni in sicer 30 minut na posameznika ter bodo razporejeni po različnih dnevih. Po vsakem obisku bomo prostor ustrezno razkužili in prezračili.

 

Datum in uro termina obiska vam bo določil/a receptor/ka. Ob morebitni zamudi z vaše strani, vam bomo morali skrajšati čas vašega obiska oz. določiti drug termin.

 

Ob lepem vremenu bodo obiski potekali zunaj, v primeru slabega vremena pa v naprej pripravljenih prostorih, kjer bo s talnimi oznakami označen potreben razmik. V primeru slabega vremena bomo primorani sprejeti manjše število obiskovalcev.

Če stanovalec ne zmore zapustiti sobe, bodo obiski izjemoma dovoljeni tudi v sobi stanovalca, ob prisotnosti zaposlenega v ustrezni zaščitni opremi.

 

Ob prihodu si morate obvezno razkužiti roke, s seboj morate imeti ustrezno zaščitno masko.

Pred vstopom v DSO boste morali podpisati izjavo o tem, da ste bil v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niste bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe. Zapisali in podpisali boste vaš čas prihoda in odhoda ter izmerili in zapisali telesno temperaturo. Preverili bomo vaše morebitne znake okužbe in vas pospremili do določene lokacije obiska.

 

Priporočamo, da izjavo o zdravstvenem stanju natisnete in izpolnite doma (na dan prihoda). Natisnete jo lahko TUKAJ.

 

Prinos predmetov in hrane je prepovedan. Za ta namen še vedno veljajo do sedaj uveljavljena pravila (s strani doma je organiziran nakup živil in higienskih pripomočkov iz trgovine Mercator in lekarne. V primeru, da stanovalec potrebuje kakšno stvar, ki je ne more dobiti iz trgovine in lekarne, lahko svojec prinese pripomočke vsak ponedeljek ali četrtek na recepcijo doma).

 

Med obiskom bo potrebno upoštevati posebne pogoje:

 - Upoštevanje varne razdalje med vami in stanovalcem (vsaj 1,5 m).

 - Nošenje zaščitne maske.

 - Zaradi varnosti je prepovedan kakršnikoli telesni stik.

 

Vsa navodila in pogoji so sestavljeni tako, da lahko zagotovimo kar se da ustrezno zaščito in varnost za vse stanovalce, obiskovalce in zaposlene. Vljudno vas prosimo, da se zapisanega protokola držite dosledno. Pričakujemo veliko število obiskovalcev tako vas prosimo tudi za strpnost in razumevanje pri določanju terminov.

 

Zavedamo se, da obisk že težko pričakujete a nikakor ne gre zanemariti dejstva, da boste vstopili v okolje z najbolj ranljivo skupino ljudi. Pričakujemo visoko odgovornost vsakega posameznika, ki želi v tem času obiskati svoje najdražje.

 

Ostanite zdravi.

 

Vodstvo DSO

OBVESTILO GLEDE OBISKOVANJA STANOVALCEV

Spoštovani,

 

Danes je v javnost prišlo obvestilo, da bomo lahko pod posebnimi pogoji pričeli s sprejemom obiskovalcev za naše stanovalce.

 

Z obiski bomo pričeli po prvomajskih praznikih (najkasneje do 11.5.). Do takrat bomo pripravili vse potrebne ukrepe in navodila glede celotnega postopka.

 

Trenutno vam lahko sporočimo naslednje:

 

Obiski bodo dovoljeni le ob predhodni najavi preko telefona ali e-pošte - kontaktne podatke za najavo vam bomo sporočili naknadno.

 

Obiski so dovoljeni izključno eni osebi na stanovalca, le ta mora biti popolnoma zdrava.

 

Obiski bodo predvidoma potekali v dopoldanskem času med 9. in 11.30 uro ter v popoldanskem času med 14. in 16.30 uro.

 

Obiski bodo časovno omejeni na posameznika.

 

Datum in uro termina obiska vam bo določil/a receptor/ka. Ob morebitni zamudi z vaše strani, vam bomo morali skrajšati čas vašega obiska oz. določiti drug termin.

 

Ob prihodu si morate obvezno razkužiti roke, s seboj morate imeti ustrezno zaščitno masko.

 

Pred vstopom v DSO boste morali podpisati izjavo o tem, da ste v času obiska popolnoma zdravi, zapisati in podpisati vaš čas prihoda in odhod ter izmeriti in zapisati telesno temperaturo.

 

Sam obisk bo potekal pod posebnimi pogoji kot so: upoštevanje varne razdalje med vami in stanovalcem (vsaj 1,5 m), nošenje zaščitne maske, zaradi varnosti je prepovedan tudi kakršnikoli telesni stik.

 

Prinos predmetov in hrane je prepovedan. Za ta namen še vedno veljajo do sedaj uveljavljena pravila.

 

O točnem datumu začetka sprejemanja obiskov, kontaktnem podatku za najavo ter podrobnem protokolu boste obveščeni naknadno v ponedeljek, 4.5.2020, preko naše spletne in facebook strani. Prosimo, da nas redno spremljate.

 

Razumemo, da je minilo že veliko časa odkar ste nazadnje obiskali svoje najdražje in da že nestrpno pričakujete prvi obisk. Vljudno vas naprošamo za strpnost in razumevanje, da lahko organiziramo kar se da učinkovit postopek sprejema obiskovalcev ter s tem zagotovimo varnost za vse stanovalce. Ne pozabimo, da so stanovalci naša najbolj ranljiva skupina v primeru izbruha okužbe.

 

Le s skrbno načrtovanimi in upoštevanimi predpisi bomo lahko zagotovili varnost za vaše najdražje.

 

Vodstvo DSO

OBISK PREDSEDNIKA RS BORUTA PAHORJA V NAKLEM

Danes nas je v Naklem obiskal predsednik RS Borut Pahor in srčno pozdravil naše stanovalce ter se zahvalil vsem zaposlenim za nesebično in odlično delo, ki ga opravljamo v tem pestrem času. Ob tem nas je povabil, da ga po koncu epidemije, obiščemo v predsedniški palači v Ljubljani. Vabilo smo seveda z veseljem sprejeli.

Tako stanovalci kot zaposleni smo se srečanja izredno razveselili saj nam je vlil novo moč in energijo, da skupaj premagamo to težko obdobje.

 

"Predsednik republike se je stanovalcem in zaposlenim zahvalil za prijetno dobrodošlico v domu in jim izrekel iskreno pohvalo za junaštvo, ki ga izkazujejo v času epidemije. Ob tem je izrazil sočutje do vseh stanovalk in stanovalcev, ki so se kljub osamljenosti in ločenosti od svojih bližnjih pogumno zoperstavili sedanjim razmeram. Pri tem so jim v pomoč vodstvo doma in osebje, ki jim je predsednik Pahor izrazil občudovanje, ker so uspešno preprečili širitev virusa v domu."

 

"Hvala za vaš prispevek k temu, da probleme rešujemo skupaj. Kar tako naprej in vse bo še dobro." Predsednik RS Borut Pahor

 

Vabljeni h branju celotnega članka: http://www.up-rs.si/…/obj…/6D6FFE6ACD9026FBC1258558004BB093…

 

Gospod predsednik, hvala!

 

DSO Preddvor

 

 

 

 

Obvestilo

Spoštovani,

 

Včeraj je v enoti Naklo bilo opravljeno testiranje vseh stanovalcev in vseh zaposlenih. Z veseljem smo sprejeli sporočilo iz laboratorija, da so vsi testi bili negativni.  

Hvaležni smo vsem strokovnjakom in drugim institucijam (Bolnišnica Golnik), predstavnikom Zdravstvenega doma Kranj ter koordinacijski ekipi za Spodnjo Gorenjsko regijo, da so nam pomagali sprejeti pravilne ukrepe za zajezitev COVID-19.

Naši zaposleni v enoti Naklo so odlično opravljali delo v teh zahtevnih časih, zato se jim tudi iskreno zahvaljujemo. Takšne pozitivne informacije nam bodo pomagale, da bomo praznične dni preživeli mirno in z optimističnim pogledom v prihodnost.

Še enkrat hvala vsem. 

Vodstvo DSO Preddvor.

OBVESTILO SVOJCEM / PLAČNIKOM

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da v času epidemije za naše stanovalce, glede na njihove želje, organiziramo nakup živil in higienskih pripomočkov iz trgovine (Mercator) in lekarne.

 

Stanovalci bodo seznam potrebščin prinesli v recepcijo DSO. Po 72-ih urah bodo lahko stanovalci potrebščine prevzeli v recepciji doma. Račun za nakup bo stanovalec poravnal z gotovino na recepciji doma. V kolikor plačilo z gotovino ni mogoče bodo račun poravnali svojci preko izstavljenega računa na TRR doma.

 

Nakupi bodo potekali tedensko ob pogoju, da bodo računi redno poravnani. Naročila za dobavo je potrebno oddati v ponedeljek ali četrtek do 10:00 ure. Naročilo lahko oddajo ali stanovalci osebno v recepciji ali svojci preko e-pošte:  recepcija@dso-preddvor.si

 

S tem obvestilom se ukinja protokol prinašanja hrane in predmetov v recepcijo. V primeru, da stanovalec potrebuje kakšno stvar, ki je ne more dobiti iz trgovine in lekarne, naj se svojci dogovorijo o možnostih s socialno službo.

 

Za stanovalce Enote Naklo velja le možnost plačila preko izstavljenega računa svojcem / plačnikom.

 

Prosimo vas, da nam na e-naslov socialna.sluzba@dso-preddvor.si pošljete svoje soglasje (v word ali pdf obliki).

 

Primer soglasja:

 

____________________ (Ime in Priimek) soglašam, da za _____________________ (Ime in Priimek stanovalca) izdate račun za nastale stroške nabave v trgovini.

 

 

Datum in Podpis  _________________ .

 

Za dodatne informacije in pomoč smo vam na voljo:

 

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

 

Vodstvo DSO Preddvor

Telovadba v času korona virusa

V času izrednih razmer se trudimo in razvijamo nove ideje kako zagotoviti varno in zabavno preživljanje prostega časa za naše stanovalce.

 

Naša fizioterapevtka Kaja Stenovec se je domislila odlične ideje kako stanovalcem zagotoviti varno in zabavno telovadbo na prostem. Vabljeni h ogledu video posnetka.

 

Ostanite zdravi in nasmejani,

 

Vodstvo DSO

Obvestilo

Spoštovani, 

 

v enoti Naklo je bila pri stanovalcu potrjena druga okužba s Covid-19.

 

Stanovalec je bil ves čas v izolaciji, zato ocenjujemo, da ni nevarnosti, da bi se lahko okužili tudi drugi stanovalci.

 

Ostali stanovalci se počutijo dobro. Video komunikacija s svojci jim je popestrila dolge dni.

 

Vodstvo DSO Preddvor

Obvestilo

Spoštovani,

 

V Domu starejših občanov Preddvor in v enoti Naklo med stanovalci in zaposlenimi ni nobenih sprememb.

 

V primeru sprememb bomo nove informacije objavili tukaj.

Hvala za razumevanje.

 

Vodstvo DSO Preddvor

Ohranjajmo stik s stanovalci

Spoštovani svojci,

 

tudi naš dom je prejel preko Telekoma Slovenije trimesečni brezplačni najem treh pametnih telefonov s sim kartico, s katerimi bomo omogočili našim stanovalcem video komunikacijo (preko VIBER ali SKYPE).

 

Video klice organiziramo v času:

Dopoldne: med 9:00 in 11:00 uro

Popoldne: med 13:30 in 16:00 uro

 

Zaradi lažje organizacije predlagamo, da nam napišete email (v katerem navedite vašo telefonsko številko, ime stanovalca, vaš razpoložljivi čas klica ter vaš skypename, v kolikor bo video klic potekal preko SKYPE) na posamezno enoto, kjer se bomo dogovorili in organizirali video klice, in sicer:

 

 

Prosimo vas, da si na svoje telefone ali računalnike naložite aplikacijo VIBER ali SKYPE.

 

Poleg tega nas še zmeraj lahko pokličete v Preddvor v socialno službo (031643454) in recepcijo (051336648) in v recepcijo Naklo (051324677).

 

Mi in stanovalci smo v redu in se slišimo.

Zahvala za donacije

V tem težkem času, smo prejeli kar nekaj pomembnih pripomočkov za zaščito osebja in uporabnikov ter pripomočkov za lažje ohranjanje stikov med uporabniki in njihovimi svojci. Za vse donacije smo izredno hvaležni.

 

Posebna zahvala gre:

 

  • Podjetju T-2 d.o.o. – za donacijo 1000 kosov kirurških mask in 2000 parov zaščitnih rokavic za enkratno uporabo.

 

  • Podjetju Telekom Slovenije, d.d. – za tri mesečno donacijo treh pametnih telefonov za omogočanje video klicev z brezplačno naročnino.

 

  • Podjetju Zaščita Ptuj d.o.o. | TIP Zaščita d.o.o. – za donacijo 100 kosov pralnih zaščitnih obraznih mask.

 

  • Humanitarni organizaciji Zveza Lions klubov, distrikt 129 in Lions Clubs International Foundation - za donacijo 1200 kosov kirurških zaščitnih mask.

 

  • Podjetju NARAVA d.o.o. - za donacijo dveh sestavljank in knjige z naslovom Umirjenost, Kaj s starostjo pridobimo?

 

Hvala.

 

Vodstvo DSO Preddvor

Dom starejših občanov Preddvor