Vtisi z dogodkov >>

POBIRANJE OREHOV

Pobiranje orehov v lepem sončnem vremenu. :)

 

 

Obiranje aronije za domači sok

Vsa obvestila

OBVESTILO OBISKOVALCEM – DELNO SPROŠČENI UKREPI

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da v DSO Preddvor že sprejemamo nenajavljene obiske. Še vedno se je pri recepciji potrebno vpisati, izpolniti izjavo o zdravju in izmeriti temperaturo. Maske so v primeru obiska na prostem zaželene, v primeru obiska znotraj doma pa obvezne.

 

Še vedno velja, da na obisk lahko pride ena zdrava oseba.

 

Prosimo, da na obiske resnično hodite popolnoma zdravi saj v nasprotnem primeru ogrožate zdravje vseh stanovalcev.

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

 

DSO Preddvor

 

OBVESTILO OBISKOVALCEM – SPROŠČENI UKREPI

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da v DSO Preddvor že sprejemamo nenajavljene obiske. Še vedno se je pri recepciji potrebno vpisati, izpolniti izjavo o zdravju in izmeriti temperaturo. Maske so zaželene.

 

Še vedno velja, da na obisk lahko pride ena zdrava oseba.

 

Prosimo, da na obiske resnično hodite popolnoma zdravi saj v nasprotnem primeru ogrožate zdravje vseh stanovalcev.

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

 

DSO Preddvor

OBVESTILO OBISKOVALCEM - NOVA PRAVILA

Spoštovani,

 

s sredo 27.05.2020 delno sproščamo ukrepe ob obiskovanju vaših najdražjih. Obiski so po novem možni vsak dan v dveh terminih: med 9. in 11. uro, ter med 14. in 16. uro. Med vikendom so obiski možni le med 9. in 11. uro.

 

Prosimo, da upoštevate naslednja navodila:

  • Na obisk lahko pride le ena zdrava oseba.
  • Svoj obisk najavite recepciji na telefon: 051 336 648 ali na recepcija@dso-preddvor.si vsaj en dan pred obiskom.
  • S seboj prinesite izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju (lahko ga dobite tudi na recepciji).
  • Obvezno je nošenje maske, razkuževanje rok in ohranjanje razdalje 1,5 m.
  • Za stanovalce, ki ne zmorejo zapustiti sobe velja, da jih svojci lahko obiščete v sobi.
  • Za ostale stanovalce velja, da se z obiskovalci dobijo zunaj v parku (razen v primeru slabega vremena – v tem primeri bodo obiski potekali v pripravljenih prostorih tako kot do zdaj). Če vas stanovalci ne bodo počakali zunaj jih lahko svojci odidete iskati v sobo.
  • Dovoljeno je prinašanje osebnih predmetov.
  • Čas trajanja obiska naj bo 30 min.

Vljudno vas prosimo, da upoštevate vsa pravila, le tako bomo lahko poskrbeli za varnost naših stanovalcev.

 

DSO Preddvor

OBVESTILO OBISKOVALCEM

Spoštovani,

 

V zadnjih dveh tednih smo v našem domu organizirali več kot 200 skrbno načrtovanih obiskov. Zaradi preobremenjenosti naših zaposlenih smo se odločili, da čas sprejemanja obiskov prilagodimo glede na trenutno situacijo.

 

Obiski bodo od zdaj naprej potekali v naslednjih terminih:

Stanovalci Preddvor

PONEDELJEK: med 14. in 16.30 uro.

TOREK: med 9. in 11.30 uro.

SREDA: med 9. in 11.30 uro.

ČETRTEK: obiskov ni.

PETEK: ob 9. uri.

SOBOTA: ob 10. uri (novi dom) in ob 10.30 uri (grad)

 

Stanovalci Naklo – urnik ostaja enak.

 

Vse svojce in prijatelje naših stanovalcev vljudno prosimo za razumevanje.

 

Lep pozdrav,

 

DSO Preddvor

ZAHVALA IN OBVESTILO OBISKOVALCEM

Spoštovani,

 

danes smo med prvimi odprli vrata za svojce naših stanovalcev. Stanovalci so izredno veseli, da lahko končno vidijo svoje najdražje. Radi bi se zahvalili vsem svojcem za obisk, izrečene pohvale našim zaposlenim in izraženo zadovoljstvo z našo organizacijo.

 

Ob tem bi radi zopet opozorili, da je prinašanje hrane in predmetov stanovalcem zaradi varnosti prepovedano. Za ta namen še vedno veljajo do sedaj uveljavljena pravila. S strani doma je organiziran nakup živil in higienskih pripomočkov iz trgovine Mercator in lekarne. V primeru, da stanovalec potrebuje kakšno stvar, ki je ne more dobiti iz trgovine in lekarne, lahko svojec izjemoma prinese pripomočke vsak ponedeljek ali četrtek na recepcijo doma. Na voljo imamo namreč le eno izolacijsko sobo.

 

Zaradi varnosti naših stanovalcev prosimo za dosledno upoštevanje navodil.

 

Hvala.

 

Se vidimo,

DSO Preddvor

PROTOKOL OBISKOVANJA STANOVALCEV

Spoštovani,

 

objavljamo pogoje in navodila, ki se jih mora držati vsak, ki namerava v tem času obiskati svoje najdražje v DSO Preddvor (vključno z enoto Naklo).

 

Z obiski bomo pričeli v sredo, 6.5.2020.

 

Obiski bodo dovoljeni le ob predhodni najavi preko telefona ali e-pošte:

 - Za stanovalce Preddvor: recepcija@dso-preddvor.si , telefon: 051 336 648

 - Za stanovalce Enote Naklo: recepcija.naklo@dso-preddvor.si , telefon: 051 324 677

 

Obiski so dovoljeni izključno eni osebi na stanovalca (najožji družinski član), le ta mora biti popolnoma zdrav/a.

 

Obiski bodo potekali v naslednjih terminih:

 - Obiskovalci Preddvor: v dopoldanskem času med 9. in 11.30 uro in v popoldanskem času med 14. in 16.30 uro. V soboto obiski potekajo le v dopoldanskem času. V nedeljo obiskov ni.

 - Obiskovalci Naklo: v dopoldanskem času med 10. in 11. uro in v popoldanskem času med 15. in 16. uro. Za svojce stanovalcev, ki ne zmorejo zapustiti sobe je namenjen termin tudi ob 18. uri. V soboto termini ostajajo nespremenjeni. V nedeljo obiskov ni.

 

Obiski bodo časovno omejeni in sicer 30 minut na posameznika ter bodo razporejeni po različnih dnevih. Po vsakem obisku bomo prostor ustrezno razkužili in prezračili.

 

Datum in uro termina obiska vam bo določil/a receptor/ka. Ob morebitni zamudi z vaše strani, vam bomo morali skrajšati čas vašega obiska oz. določiti drug termin.

 

Ob lepem vremenu bodo obiski potekali zunaj, v primeru slabega vremena pa v naprej pripravljenih prostorih, kjer bo s talnimi oznakami označen potreben razmik. V primeru slabega vremena bomo primorani sprejeti manjše število obiskovalcev.

Če stanovalec ne zmore zapustiti sobe, bodo obiski izjemoma dovoljeni tudi v sobi stanovalca, ob prisotnosti zaposlenega v ustrezni zaščitni opremi.

 

Ob prihodu si morate obvezno razkužiti roke, s seboj morate imeti ustrezno zaščitno masko.

Pred vstopom v DSO boste morali podpisati izjavo o tem, da ste bil v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niste bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe. Zapisali in podpisali boste vaš čas prihoda in odhoda ter izmerili in zapisali telesno temperaturo. Preverili bomo vaše morebitne znake okužbe in vas pospremili do določene lokacije obiska.

 

Priporočamo, da izjavo o zdravstvenem stanju natisnete in izpolnite doma (na dan prihoda). Natisnete jo lahko TUKAJ.

 

Prinos predmetov in hrane je prepovedan. Za ta namen še vedno veljajo do sedaj uveljavljena pravila (s strani doma je organiziran nakup živil in higienskih pripomočkov iz trgovine Mercator in lekarne. V primeru, da stanovalec potrebuje kakšno stvar, ki je ne more dobiti iz trgovine in lekarne, lahko svojec prinese pripomočke vsak ponedeljek ali četrtek na recepcijo doma).

 

Med obiskom bo potrebno upoštevati posebne pogoje:

 - Upoštevanje varne razdalje med vami in stanovalcem (vsaj 1,5 m).

 - Nošenje zaščitne maske.

 - Zaradi varnosti je prepovedan kakršnikoli telesni stik.

 

Vsa navodila in pogoji so sestavljeni tako, da lahko zagotovimo kar se da ustrezno zaščito in varnost za vse stanovalce, obiskovalce in zaposlene. Vljudno vas prosimo, da se zapisanega protokola držite dosledno. Pričakujemo veliko število obiskovalcev tako vas prosimo tudi za strpnost in razumevanje pri določanju terminov.

 

Zavedamo se, da obisk že težko pričakujete a nikakor ne gre zanemariti dejstva, da boste vstopili v okolje z najbolj ranljivo skupino ljudi. Pričakujemo visoko odgovornost vsakega posameznika, ki želi v tem času obiskati svoje najdražje.

 

Ostanite zdravi.

 

Vodstvo DSO

OBVESTILO GLEDE OBISKOVANJA STANOVALCEV

Spoštovani,

 

Danes je v javnost prišlo obvestilo, da bomo lahko pod posebnimi pogoji pričeli s sprejemom obiskovalcev za naše stanovalce.

 

Z obiski bomo pričeli po prvomajskih praznikih (najkasneje do 11.5.). Do takrat bomo pripravili vse potrebne ukrepe in navodila glede celotnega postopka.

 

Trenutno vam lahko sporočimo naslednje:

 

Obiski bodo dovoljeni le ob predhodni najavi preko telefona ali e-pošte - kontaktne podatke za najavo vam bomo sporočili naknadno.

 

Obiski so dovoljeni izključno eni osebi na stanovalca, le ta mora biti popolnoma zdrava.

 

Obiski bodo predvidoma potekali v dopoldanskem času med 9. in 11.30 uro ter v popoldanskem času med 14. in 16.30 uro.

 

Obiski bodo časovno omejeni na posameznika.

 

Datum in uro termina obiska vam bo določil/a receptor/ka. Ob morebitni zamudi z vaše strani, vam bomo morali skrajšati čas vašega obiska oz. določiti drug termin.

 

Ob prihodu si morate obvezno razkužiti roke, s seboj morate imeti ustrezno zaščitno masko.

 

Pred vstopom v DSO boste morali podpisati izjavo o tem, da ste v času obiska popolnoma zdravi, zapisati in podpisati vaš čas prihoda in odhod ter izmeriti in zapisati telesno temperaturo.

 

Sam obisk bo potekal pod posebnimi pogoji kot so: upoštevanje varne razdalje med vami in stanovalcem (vsaj 1,5 m), nošenje zaščitne maske, zaradi varnosti je prepovedan tudi kakršnikoli telesni stik.

 

Prinos predmetov in hrane je prepovedan. Za ta namen še vedno veljajo do sedaj uveljavljena pravila.

 

O točnem datumu začetka sprejemanja obiskov, kontaktnem podatku za najavo ter podrobnem protokolu boste obveščeni naknadno v ponedeljek, 4.5.2020, preko naše spletne in facebook strani. Prosimo, da nas redno spremljate.

 

Razumemo, da je minilo že veliko časa odkar ste nazadnje obiskali svoje najdražje in da že nestrpno pričakujete prvi obisk. Vljudno vas naprošamo za strpnost in razumevanje, da lahko organiziramo kar se da učinkovit postopek sprejema obiskovalcev ter s tem zagotovimo varnost za vse stanovalce. Ne pozabimo, da so stanovalci naša najbolj ranljiva skupina v primeru izbruha okužbe.

 

Le s skrbno načrtovanimi in upoštevanimi predpisi bomo lahko zagotovili varnost za vaše najdražje.

 

Vodstvo DSO

OBISK PREDSEDNIKA RS BORUTA PAHORJA V NAKLEM

Danes nas je v Naklem obiskal predsednik RS Borut Pahor in srčno pozdravil naše stanovalce ter se zahvalil vsem zaposlenim za nesebično in odlično delo, ki ga opravljamo v tem pestrem času. Ob tem nas je povabil, da ga po koncu epidemije, obiščemo v predsedniški palači v Ljubljani. Vabilo smo seveda z veseljem sprejeli.

Tako stanovalci kot zaposleni smo se srečanja izredno razveselili saj nam je vlil novo moč in energijo, da skupaj premagamo to težko obdobje.

 

"Predsednik republike se je stanovalcem in zaposlenim zahvalil za prijetno dobrodošlico v domu in jim izrekel iskreno pohvalo za junaštvo, ki ga izkazujejo v času epidemije. Ob tem je izrazil sočutje do vseh stanovalk in stanovalcev, ki so se kljub osamljenosti in ločenosti od svojih bližnjih pogumno zoperstavili sedanjim razmeram. Pri tem so jim v pomoč vodstvo doma in osebje, ki jim je predsednik Pahor izrazil občudovanje, ker so uspešno preprečili širitev virusa v domu."

 

"Hvala za vaš prispevek k temu, da probleme rešujemo skupaj. Kar tako naprej in vse bo še dobro." Predsednik RS Borut Pahor

 

Vabljeni h branju celotnega članka: http://www.up-rs.si/…/obj…/6D6FFE6ACD9026FBC1258558004BB093…

 

Gospod predsednik, hvala!

 

DSO Preddvor

 

 

 

 

OBVESTILO SVOJCEM / PLAČNIKOM

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da v času epidemije za naše stanovalce, glede na njihove želje, organiziramo nakup živil in higienskih pripomočkov iz trgovine (Mercator) in lekarne.

 

Stanovalci bodo seznam potrebščin prinesli v recepcijo DSO. Po 72-ih urah bodo lahko stanovalci potrebščine prevzeli v recepciji doma. Račun za nakup bo stanovalec poravnal z gotovino na recepciji doma. V kolikor plačilo z gotovino ni mogoče bodo račun poravnali svojci preko izstavljenega računa na TRR doma.

 

Nakupi bodo potekali tedensko ob pogoju, da bodo računi redno poravnani. Naročila za dobavo je potrebno oddati v ponedeljek ali četrtek do 10:00 ure. Naročilo lahko oddajo ali stanovalci osebno v recepciji ali svojci preko e-pošte:  recepcija@dso-preddvor.si

 

S tem obvestilom se ukinja protokol prinašanja hrane in predmetov v recepcijo. V primeru, da stanovalec potrebuje kakšno stvar, ki je ne more dobiti iz trgovine in lekarne, naj se svojci dogovorijo o možnostih s socialno službo.

 

Za stanovalce Enote Naklo velja le možnost plačila preko izstavljenega računa svojcem / plačnikom.

 

Prosimo vas, da nam na e-naslov socialna.sluzba@dso-preddvor.si pošljete svoje soglasje (v word ali pdf obliki).

 

Primer soglasja:

 

____________________ (Ime in Priimek) soglašam, da za _____________________ (Ime in Priimek stanovalca) izdate račun za nastale stroške nabave v trgovini.

 

 

Datum in Podpis  _________________ .

 

Za dodatne informacije in pomoč smo vam na voljo:

 

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

 

Vodstvo DSO Preddvor

Telovadba v času korona virusa

V času izrednih razmer se trudimo in razvijamo nove ideje kako zagotoviti varno in zabavno preživljanje prostega časa za naše stanovalce.

 

Naša fizioterapevtka Kaja Stenovec se je domislila odlične ideje kako stanovalcem zagotoviti varno in zabavno telovadbo na prostem. Vabljeni h ogledu video posnetka.

 

Ostanite zdravi in nasmejani,

 

Vodstvo DSO

Dom starejših občanov Preddvor