Vtisi z dogodkov >>

POBIRANJE OREHOV

Pobiranje orehov v lepem sončnem vremenu. :)

 

 

Obiranje aronije za domači sok

Vsa obvestila

OBVESTILO SVOJCEM / PLAČNIKOM

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da v času epidemije za naše stanovalce, glede na njihove želje, organiziramo nakup živil in higienskih pripomočkov iz trgovine (Mercator) in lekarne.

 

Stanovalci bodo seznam potrebščin prinesli v recepcijo DSO. Po 72-ih urah bodo lahko stanovalci potrebščine prevzeli v recepciji doma. Račun za nakup bo stanovalec poravnal z gotovino na recepciji doma. V kolikor plačilo z gotovino ni mogoče bodo račun poravnali svojci preko izstavljenega računa na TRR doma.

 

Nakupi bodo potekali tedensko ob pogoju, da bodo računi redno poravnani. Naročila za dobavo je potrebno oddati v ponedeljek ali četrtek do 10:00 ure. Naročilo lahko oddajo ali stanovalci osebno v recepciji ali svojci preko e-pošte:  recepcija@dso-preddvor.si

 

S tem obvestilom se ukinja protokol prinašanja hrane in predmetov v recepcijo. V primeru, da stanovalec potrebuje kakšno stvar, ki je ne more dobiti iz trgovine in lekarne, naj se svojci dogovorijo o možnostih s socialno službo.

 

Za stanovalce Enote Naklo velja le možnost plačila preko izstavljenega računa svojcem / plačnikom.

 

Prosimo vas, da nam na e-naslov socialna.sluzba@dso-preddvor.si pošljete svoje soglasje (v word ali pdf obliki).

 

Primer soglasja:

 

____________________ (Ime in Priimek) soglašam, da za _____________________ (Ime in Priimek stanovalca) izdate račun za nastale stroške nabave v trgovini.

 

 

Datum in Podpis  _________________ .

 

Za dodatne informacije in pomoč smo vam na voljo:

 

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

 

Vodstvo DSO Preddvor

Telovadba v času korona virusa

V času izrednih razmer se trudimo in razvijamo nove ideje kako zagotoviti varno in zabavno preživljanje prostega časa za naše stanovalce.

 

Naša fizioterapevtka Kaja Stenovec se je domislila odlične ideje kako stanovalcem zagotoviti varno in zabavno telovadbo na prostem. Vabljeni h ogledu video posnetka.

 

Ostanite zdravi in nasmejani,

 

Vodstvo DSO

Ohranjajmo stik s stanovalci

Spoštovani svojci,

 

tudi naš dom je prejel preko Telekoma Slovenije trimesečni brezplačni najem treh pametnih telefonov s sim kartico, s katerimi bomo omogočili našim stanovalcem video komunikacijo (preko VIBER ali SKYPE).

 

Video klice organiziramo v času:

Dopoldne: med 9:00 in 11:00 uro

Popoldne: med 13:30 in 16:00 uro

 

Zaradi lažje organizacije predlagamo, da nam napišete email (v katerem navedite vašo telefonsko številko, ime stanovalca, vaš razpoložljivi čas klica ter vaš skypename, v kolikor bo video klic potekal preko SKYPE) na posamezno enoto, kjer se bomo dogovorili in organizirali video klice, in sicer:

 

 

Prosimo vas, da si na svoje telefone ali računalnike naložite aplikacijo VIBER ali SKYPE.

 

Poleg tega nas še zmeraj lahko pokličete v Preddvor v socialno službo (031643454) in recepcijo (051336648) in v recepcijo Naklo (051324677).

 

Mi in stanovalci smo v redu in se slišimo.

ČESTITKA OB 102. ROJSTNEM DNEVU STANOVALKE

1.4. je poseben dan. Danes namreč naša stanovalka, gospa Ema Šilar, praznuje kar 102. rojstni dan in ne – ne gre za prvo aprilsko šalo.

 

Draga Ema!

Je res že 102 leti minilo

odkar vstopila ste na vlak življenja?

V tem času enkratno bitje ste postali

in le najboljše od sebe dali!

In vaš rojstni dan naj bo le križišče,

kjer na vseh poteh vas sreča išče …

Naj bo vzhod, zahod, sever ali jug,

sreča v vseh smereh z vami naj gre na pot!

 

Gospa   Ema Šilar vse najboljše in najlepše vam želimo,

DSO Preddvor

 

Obvestila za svojce in medije

Spoštovani,

 

Na podlagi informacije, da je v Enoti Naklo (ki spada v okvir Doma za starejših občanov Preddvor) bila potrjena ena okužba stanovalca in ena okužba zaposlene delavke, smo takoj ukrepali v skladu z veljavnimi navodili. Svoje prve skrbi smo najprej namenili varnosti ter zaščiti stanovalcev in zaposlenih.  Zato se opravičujemo, če svojcem in drugim ne uspemo odgovarjati na telefonske klice in elektronska sporočila.

 

Okuženega stanovalca smo takoj premestili v izolacijo, kjer ne prihaja v stik z drugimi stanovalci. Prav tako smo preventivno prestavili v izolacijo še dva stanovalca, čeprav sta bila včeraj na testiranju negativna.

 

Določene stanovalce smo preselili iz enega dela doma v drug del, ker smo se hoteli pripraviti na morebitno potrebo po večjem številu postelj v izolaciji.

 

Sporočamo, da je bilo včeraj (25. 3. 2020) testiranih 33 oseb, od tega 9 stanovalcev. Pri vseh so rezultati bili negativni. Danes so ponovili le test pri eni zaposleni osebi. Rezultatov še nimamo.

 

Sicer pa sporočamo, da so timi, ki delajo s stanovalci v izolaciji ločenih od drugih delovnih timov.

 

Zadevo redno spremljamo, potrebe po pretiranem strahu ni in za stanovalce je dobro poskrbljeno. S svojci se lahko slišijo preko telefonov. 

 

Sporočamo tudi, da bomo vsak dan ob 13.00 objavljali vse nove informacije, da boste svojci in širša javnost seznanjani z dogajanji v Enoti Naklo.

 

Danes smo sprejeli dogovor, da bo kontaktna oseba za medije za Enoto Naklo gospod župan Ivan Meglič.

 

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi vsem zaposlenim, ki resnično požrtvovalno delajo v DSO Preddvor, v zadnjih dneh še posebej delavcem v Enoti Naklo.

 

Vodstvo DSO Preddvor

Dom starejših občanov Preddvor